Diplomat Zarf Ölçüleri

Bu yazımızda diplomat zarf ölçüleri, en çok kullanılan diplomat zarflar hangileri? diplomat zarf çeşitleri gibi diplomat zarflar hakkındaki genel bilgilere ulaşabilirsiniz.

Diplomat zarflar iş hayatında kurumsal firmaların yazışmalarında kullandıkları bir zarf modelidir. Diplomat zarflar pencereli ve penceresiz model olarak üretilmektedirler. Pencereli model diplomat zarflarda zarfın ön yüzünde şeffaf bir pencere bulunmaktadır. Penceresiz tip diplomat zarflar ise tamamen kapalı bir zarf modelidir. Diplomat zarf nedir? diyecek olursak, en basit örneğiyle kredi kartı ekstrelerinin bizlere geldiği zarfları örnek gösterebiliriz. Bankaların bizlere göndermiş olduğu ekstreler pencereli tip diplomat zarflara en güzel örnektir.

Diplomat zarf ölçüleri

Diplomat zarf ölçüleri nedir?

Gelelim asıl konumuza, diplomat zarf ölçüleri neler? gelin hep beraber inceleyelim.

  • 10,5 x 24 cm
  • 11 x 22 cm

Diplomat zarfların boyutları genellikle yukarıda verdiğimiz iki ölçüde yapılmaktadır. Bu ölçülerin dışında da diplomat zarflar bulunmaktadır. Fakat ölçülerini verdiğimiz diplomat zarflar en çok kullanılan diplomat zarf boyutlarıdır.


Diplomat zarf çeşitleri nelerdir?

Diplomat zarfların çeşitleri nelerdir hemen anlatalım. Öncelikle diplomat zarflar kullanılan malzemeye göre 1. sınıf hamur kağıt, kraft kağıtlardan üretilmektedir. Diplomat zarf çeşitlerinde ikinci çeşitlilik ise pencereli model yada penceresiz model diplomat zarf olarak karşımıza çıkmaktadır. Ayrıca diplomat zarflar baskılı ve baskısız (düz) modellerden oluşmaktadır.

Pencereli diplomat zarf ölçüleri

Kısaca diplomat zarf çeşitleri;

  • 1. sınıf hamur kağıt diplomat zarflar
  • Kraft kağıt diplomat zarflar
  • Pencereli ve penceresiz tip diplomat zarflar
  • Baskılı ve baskısız tip diplomat zarflar
penceresiz diplomat zarf ölçüleri


Diplomat zarfların kullanım alanları

Diplomat zarfların kullanım alanlarına bakıldığında en çok şirket yazışmalarında kullanıldığını görmekteyiz. Bunların dışında diplomat zarflar, para zarfı olarak da adlandırılmakta ve bu amaçla da kullanılabilmektedir.


Diplomat zarf kullanmanın faydaları

Diplomat zarflar şirketlerin marka imaj ve kalitesini gösterdiği ilk izlenim alanıdır. Üzerinde şirket logosu ve şirket bilgilerinin yer aldığı diplomat zarflar müşteri gözünde güzel bir etki yaratmaktadır. Ayrıca marka bilinirliği açısından da diplomat zarflar tercih edilmelidir.

Benzer Yazılar

Diplomat Zarf Ölçüleri
4/ 5